Prinses Christina Concours

Stukje geschreven voor de Facebookpagina van het Prinses Christina Concours:

‘Twee jaar geleden deed ik mee aan het Prinses Christina Concours, waar ik een 1e prijs won in de finale van Regio Oost in Enschede, waardoor ik ook in de Nationale Halve finale heb mogen spelen. Daar eindigde het avontuur voor mij. Ik noem het een avontuur, want als wedstrijd heb ik het nooit ervaren. Het ging mij om de muziek, en ik ben tevreden met wat ik heb neergezet, ik heb ervan genoten. Ik heb ontzettend veel leuke mensen ontmoet, waarmee ik nog steeds contact heb of zelfs regelmatig mee optreed. Komende weken ga ik mijn laatste prijs verzilveren die ik had gewonnen op het concours: Als solist meespelen met Symfonia Jong Twente, onder leiding van Alexander Geluk. We gaan een geweldig tango-geïnspireerd stuk spelen van de Franse accordeonist en componist Richard Galliano; het 3e deel uit zijn Opale Concerto. Op de repetitie klonk het al geweldig, ik ben verliefd op de klank van de strijkers. We spelen drie concerten, ik kijk vooral uit naar het laatste concert op 4 februari in Enschede in de Wilmersberg Zaal van het Muziekcentrum, met prachtige akoestiek. In de afgelopen twee jaar kreeg ik regelmatig mailtjes van het Prinses Christina Concours met mogelijkheden om op te treden, die ik telkens natuurlijk met beide handen aangreep. Door de fantastische organisatie van het concours heb ik de afgelopen twee jaar ongelofelijk veel toffe dingen meegemaakt en veel concerten mogen geven. Op dat de muziek nooit stopt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *